Lycka | Nator

Nator

Annons

Lycka

Ljudet av regn är det som slår mig när jag tar mina första steg ut från gymmet, och sen möts jag av en kall dusch som slår hårt som en knytnäve. När jag går längs längs de mörka gatorna i stockholm så tänker jag tillbaka på dagens pass, hur bra det verkligen gick idag. Anledningen till varför jag tyckte det hade ingenting med att göra att jag ökade i någon övning, fick någon sjuk pump eller kontakt, passet i helhet var väl okej och inte mer än så. Anledningen var helt enkelt att jag mitt i passet, då allt gick som sämst, då bänken bara tog i axeln, och stången knappt tycktes röra sig fick en klarhet. Jag vet inte vad detta beror på, det var som om något inom mig väcktes. Det kändes som om jag gått runt och sovit den senaste tiden, men nu var allting klart för mig. Egentligen borde jag vara dödstrött med tanke på att jag både gått i skolan, sen jobbat och slutligen fått chansen att träna. Men inte idag, denna dag vändes allt detta och blev en succeé. 

dadalife

Efter att totalt ha misslyckats på dagens 5or i bänkpressen och när kabelflyes inte heller klarades av på önsvärd belastning så sänkte jag bara vikten med ett leende. Jag fortsatte att sänka eftersom jag inte klarade av de belastningar jag bruikade, det samma på hantelpressarna, men det gjorde mig inget. Detta bara fortsatte igenom hela passet, men för mig spelade det ingen roll. Det gjorde mig inte det minsta att jag var tvungen att sänka kilo efter kilo, låt mig berätta varför jag inte bröt ihop och började böla för att jag kände mig så svag idag. 

IMG_2931

Jag kom att tänka på hur mycket jag älskar att göra det jag gör. Denna dag var en dag av en rad besvikelser. Jag kunde inte äta de tider jag borde ha, jag var tvungen att slarva med både kosten och då en följd av detta träningen. Jag var trött och sliten efter den långa dagen när jag äntligen, och då menar jag äntligen fick chansen att träna. Det gick upp för mig att jag älskar att kämpa, att skita allas nedlåtande kommentarer om hur vida jag äter eller tränar, det ger mig bara mer motivation att kämpa hårdare! Att dag efterm dag gå till gymmet och såga mig själv, att varje gång försöka öka vikter, göra nya vikter och utföranden till standard, det är inte lätt alla gånger, när man har gjort 3 set i knäböj och knappt kan stå, men man vet att man måste fortsätta och att man har ett helt pass framför sig. Dagens pass, hur dåligt det än gick i början, tog en vändning när jag låg i hantelpressen och log samtidigt som jag körde mina set. När jag gick med harmoni till nästa övning, och när jag fortsatte att köra övningar trots att jag borde ha gått hem för länge sen. Jag fylldes av en glädje, en lycka, verkligen oslagbart. 

Trots att det kommer dagar där allt bara går åt helvete så tror jag att man måste leta djupt inom sig och fråga sig själv varför man verkligen gör det man gör, och om svaret är något annat än att det gör en lycklig så har man nog hittat fel. För är det inte vad vi alla söker, lycka? Jag vet iallafall att när jag stoppar in hörlurarna, isolerar mig från omvärlden och slänger på tunga vikter på en hantel, skivstång eller en kabel så är jag lycklig, och jag skulle aldrig byta ut den känslan mot alla pengar i världen, för jag vet att när jag fick träna idag, trots alla om och men, så var jag så jävla lycklig. Jag tycker synd om alla människor där ute som varje dag gör något de verkligen inte trivs med. Enligt mig så tycker jag att man ska göra det som hjärtat vill, och inget annat, skit i vad alla andra säger! Oavsett vad det handlar om. Vill du bli världsmästare på att byta lampor, eller vika pappersflygplan, gör då det, för om det gör dig lycklig så ska du inte ge upp det för någonting. Det finns tusentals människor som varje dag bara längtar och ber om att få överleva sina vardagar för att få ligga i soffan i helgen och bara gömma sig från sin vardag. Du har ett val här i livet, antingen väljer du att gå den vägen som alla andra säger till dig att bli, välutbildad, rik, eller så väljer du den vägen som du själv vill, som du innerst inne vet är rätt för dig. Jag menar det bokstavligen, skit i vad alla andra säger, även om du kanske inte får samma lön som att vara läkare eller chef på något stort företag. Om du innerst inne har något som du älskar att göra, ja ta det då och gör det till en livsstil, det behöver som sagt inte bara handla om träning, utan vad som helst!

IMG_3819

När jag gick längs stockholms mörka gator och regnet öser ner så gick det upp för mig att jag aldrig skulle byta bort det jag gör mot någonting annat.

Jag älskar mitt liv

min hobby

(och såklart min flickvän)

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats