Dåliga dagar | Nator

Nator

Annons

Dåliga dagar

Det är väldigt sällan jag säger något som jag nu kommer säga. Idag var en av de dagarna när jag redan från första repetitionen på gymmet kände, NEJ! Det här känns inte rätt, drivet, motivationen som brukar finnas inom mig var som bortblåst och kvar fanns bara ett tomt skal som utförde saker och ting halvdant. Efter att ha misslyckats på denna veckas höjning i både chins och skivstångsrodd var jag riktigt när på att bara packa min väska för att åka hem, mitt uppe i dialogen i som hölls i mitt huvud med mig själv om hur vida jag borde göra så gick något upp för mig. Något väldigt väldigt viktigt, och det är att oavsett hur bra det än går, hur mycket man än utvecklas så måste man någon gång misslyckas för att kunna se att man utvecklas, och alla dagar, träningspass kan inte vara perfekta, för då har man väl på ett eller annat sätt nått sina mål? 

Perfektion är något som jag söker, men något jag inser att jag aldrig kommer nå, eftersom når jag ett nytt trappsteg så vill jag alltid bara klättra högre och högre, och jag skymtar ingen topp på denna trappa. Det är mottot jag lever efter, och det är anledningen till varför träningen är en sån stor del av vardagen. Även om jag vet att jag aldrig kommer nå toppen, alltså ett trappsteg, eller en nivå då jag är nöjd, och kan lägga av så gör jag allt som står i min makt för att bara nå så högt som möjligt, jag siktar mot det omöjliga, och då är jag rätt säker att jag kommer nå den högsta graden av möjliga!

Det jag hur som helst vill säga är att även om det finns dagar som man bara vill gå hem, lägga sig under en filt och bara vänta in morgondagen så finns det något att lära av dessa dagar. Det man kan dra som lärdom av dessa dagar är att det är okej att inte lyckas ibland, och även om det inte finns någon konkret förklarning till varför denna dags träningspass gick åt helvete så måste man förstå att det inte är hela världen. Man märker då kontrastet mellan om det går bra, eller om det går dåligt! För om det alltid går bra, ska man klassa det som ett standardpass eller ett bra pass om man inte har något att jämföra med?

Om du t.ex. vet vad som gick fel denna dag, som fel planering av måltider, du missade t.ex. frukosten för att du vaknade för sent och var tvungen att dra direkt till jobbet eller skolan. Ett annat exempel, något kanske hände som förändrade ditt humör, eller som direkt hade med träningen att göra. Ofta har jag förväntningar inför ett träningspass, stämmer inte dessa förväntningar in så blir det sällan bra! T.ex. att jag hittade grym kontakt i en övning veckan innan, men under detta pass inte alls. Eller självklara saker som sin shaker, sin pre workout eller träningskläder. Det finns miljontals saker och ting som kan gå fel, och någon gång ibland så kommer det hända er att ni glömmer något, och att allting inte kan vara 100% optimalt, men flippa då inte ut denna dag, utan ta ett djupt andetag och tänk istället:

När jag kommer hem och sätter mig framför datorn eller tvn, har jag då kommit närmare mina mål?

När jag sen sitter där och tänker: Det var inte värt det, jag kunde bara gett allt jag hade och sen var jag klar!

 

Det kommer helt enkelt komma dagar som bokstavligen suger, men låt inte detta förstöra för dig, ta varje dag och varje tillfälle som om de vore det sista, och då menar jag det! Ge allt ni har, även om det inte alltid ser likadant ut så är det ändå 100%. Att instället göra en halvdan insats, eller att till och med avsluta och gå hem mitt i ett pass är det värsta du kan göra! Du kommer ångra det resten av dagen, och det kommer äta dig innifrån, så försök istället så mycket du bara kan!

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats